Themacafé over soefisme met Monika Rietveld

Velen zullen de gedichten kennen van de middeleeuwse dichter Rumi. Aan de hand van muziek en poëzie laat Monika Rietveld ons tijdens het themacafé van 9 januari a.s. kennismaken met het soefisme om het zo zelf te ervaren. We verdiepen ons tevens in een stukje geschiedenis van het soefisme en de Soefibeweging.

Monika Rietveld

Monika Rietveld is voorganger van Vrijzinnigen Nederland en werkt als pastoraal werker in de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hilversum, een gemeenschap waarin de verschillende denominaties van Remonstranten, Vrijzinnigen Nederland en Doopsgezinden samen gaan. Daarnaast is zij hoofd Universele Eredienst bij de International Sufi Movement.

O God, schenk mij licht in mijn hart,
licht op mijn tong, licht in mijn ogen,
licht in mijn oren,
licht aan mijn rechterzij,
licht aan mijn linkerzij,
licht boven mij en licht beneden mij,
licht voor mij en licht achter mij
en licht in mijzelf –
doe mijn licht toenemen.

Rumi

Tags:

Related posts

Comments are currently closed.

Top