Gebouw

Het gebouw is tot stand gekomen uit een samenvoeging van diverse panden aan de Peulenstraat. In 1958 werd dit nieuwe gebouw geopend. Aan de gevel zijn drie plastieken van gebakken chamotte klei aangebracht. Deze zijn vervaardigd door de plaatselijke kunstschilder en beeldhouwer A. van Bennekum. Het zijn voorstellingen van Elia, gevoed door de raven, de terugkeer van de verloren zoon en de Samaritaanse vrouw. Daarom heet het kerkgebouw de Kerk met de beelden.

Het gebouw wordt ook gebruikt voor zangrepetities en yogalessen. Er zijn steeds wisselende exposities.

De renovatie van het interieur van het gebouw is in juni/juli 2008 uitgevoerd door Timmerbedrijf Sterrenburg en Van Ommen. Het is ruimer, lichter en moderner geworden. We horen vele positieve reacties.

De entree is opvallend veranderd. De inrichting is rustig en praktisch. Een moderne kapstok, een whiteboard en 2 zilverkleurige planken.
De oude nooddeur is weer gangbaar gemaakt, maar is echt alleen in geval van nood te gebruiken. De vloer zit nl. een stuk boven de straathoogte.

De hal, de kerk, de zaal en het toilet zijn op 1 hoogte gebracht.

De zaal heeft nieuwe lambrizeringen en een moderne koof met spotjes. Er staan nu dezelfde stoelen als in de kerk, en er zijn nieuwe tafels aangeschaft.

De keuken is vergroot en er is een modern keukenblok in geplaatst.

De cv-installatie is geheel vernieuwd en de ketel bevindt zich in een aparte cv-kast.

Ook in de kerk en de consistorie zijn nieuwe lambrizeringen aangebracht, waarmee tot een mooie eenheid is gekomen.

In de winter 2008-2009 ging de vloer werken, waarschijnlijk door vocht en het linoleum scheurde. We waren genoodzaakt een nieuwe vloer en vloerbedekking te laten aanbrengen. Dit is in de zomervakantie van 2009 gedaan en het ziet er weer prima uit.

Begin 2012 is er een nieuwe geluidsinstallatie met draagbare microfoon aangeschaft. Tevens is de geluidsinstallatie van het orgel verbeterd, zodat het nu weer geweldig klinkt.

In 2013 is het buitenschilderwerk weer uitgevoerd.

Top